Poštovani,
i ovu godinu po peti, jubilarni puta, organiziramo javnozdravstvenu i edukativnu akciju “Dan crvenih haljina” sa ciljem osvješćivanja specifičnosti i značaja moždanog udara u žena. Akciju organizira HLZ i stručna društva HLZ: Hrvatsko neurološko društvo te Hrvatsko društvo za spolne razlike u neurologiji. Suorganizatori akcije u Zagrebu su Grad Zagreb, MEF Sveučilišta u Zagrebu i ŠNZ “Andrija Štampar”, a akcija se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravstva RH te predsjednika RH.

Pozivamo vas da sudjelujete u svim vidovima ove akcije u sklopu svojeg svakodnevnog stručnog rada kao i specifičnih programa vezanih uz moždani udar u žena, a voljeli bismo da na našoj web stranici objavite sve vaše aktivnosti ili načine obilježavanja ove akcije diljem Hrvatske. Posebno vas pozivamo da nazočite stručnom skupu koji će sa interdisciplinarnog aspekta govoriti o specifičnostima, prevenciji i zbrinjavanju posljedica moždanog udara u žena, te da svojom aktivnošću u raspravi doprinesete vrijednosti skupa.

Stručni skup će se održati 2. veljače 2023.g. sa početkom u 13 sati u dvorani “Miroslav Čačković” Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu, Šalata 3.